- - Gone Too Soon - -

Jika anda pernah bergabung bersama keluarga besar mahasiswa Arsitektur UNS di Surakarta, atau paling gak minimal pernah bermain ke wilayah kami yang terpencil di salah satu sudut komplek Fakultas Teknik, mungkin anda akan mengenal wajah dan sosok di bawah ini...

Gak akan pernah terlupa dan terhapuskan dari benak kami dan hati kami wajah dan senyum ceria yang ada di bawah ini...

Dulu keceriaannya selalu mewarnai hari-hari kami...
Dulu suaranya selalu menggoda kami dengan ribuan kekonyolan, banyolan dan keisengan yang selalu membuat kami tersenyum...
Dulu gaya khasnya selalu membuat kami tertawa dan menahan diri untuk gak melempar dia dengan barang-barang yang ada di sekitar kami untuk membuatnya berhenti (kadang banyolannya sering bikin pengen nimpuk hehehehe)

Mungkin jika anda mengenalnya, maka anda akan selalu mengingat hal-hal kecil seperti MegaPro nya yang selalu meluncur menuruni jalan turunan memasuki kawasan gedung Arsitek sebelum sosok pengemudinya berlari kecil ke Kantin Bu Sum sambil melepas helm dan tutup mukanya...
Atau ketika dia sering melantunkan dan memutar musik Oom Bob Marley di kostan dan beberapa kali di kampus Arsitek...
Atau ...siapa yang bisa lupa tagline dan banyolan-banyolan khasnya...

"Kaleennn konoo...."
"Kene, pangku pakdhe..."
"Semua itu bisa dilobby..."
"ah bisa saja..."
"mbak, golekki loh..."

Wajah di bawah ini....
adalah teman kami, saudara kami, guru kami....orang yang pernah mewarnai hidup kami...
pergi terlalu cepat mendahului kami...
membawa pergi semua keceriaan khasnya yang pasti akan selalu kami rindukan...

doa kami untuk kamu...
kami yakin di atas sana kamu sedang berlari mengejar Oom Bob Marley untuk bergitar bersama...
mewarnai surga dengan semua keceriaan dan banyolan yang dulu selalu menemani kami
dan satu hal yang pasti...
di atas sana kamu sudah terbebas dari sakit kamu...di sana doa atas kesembuhan kamu sudah terkabul dan kamu gak akan pernah sakit lagi


Selamat jalan,

Muhammad Miftahul Firdaus
(Itah)
November 6, 1985 - December 8, 2009

Rest in peace,
our friend
our brother
our teacher for life

Our world will never be the same without you


song of the day p.9


video


"...Life is a maze,
and love is a riddle..."
(The Show - Lenka)

Hope...

Bolehkah aku berharap...?
Bolehkah aku menatap masa depan dengan harapan yang cukup untuk membuatku masih ingin hidup dan bernafas dan bertapak di atas bumi...?
Ku mohon tetap lah berada di ujung jalan sana bersama cahaya mu...
Dan jangan pergi...
Supaya ku tak lagi tersesat dalam gelap sekali lagi

Hujan...

Aku suka hujan...
Aku suka menatap tetes-tetes air hujan jatuh membasahi bumi
Aku suka mendengar suara jatuh air di permukaan tanah, rumah, atap, pohon dan segala permukaan yang siap menyambut datangnya
Aku suka merasakan tiap tetes air hujan jatuh membasahi diriku...tubuhku...rambutku...wajahku...

Aku suka hujan...
Aku suka berlari menyambut hujan
Aku suka menari di tengah hujan
dengan tetes air membasahiku....dan percikan-percikan air di tanah yang terkena langkah kakiku
seakan ikut menari bersamaku dan menemaniku menyambut hujan

Aku suka hujan...
Aku suka berteriak dalam hujan melawan suara gemuruh petir
Aku suka menangis dalam hujan dan membiarkan air mataku ikut larut terbawa tetes air hujan yang membasahi wajahku

Aku bisa semakin merasakan kesendirianku saat hujan
Ketika dinginnya menusuk begitu dalam hingga menyakiti jantungku
Ketika tidak ada yang datang untuk merengkuh tubuhku dengan penuh kehangatan
Aku bisa semakin merasakan kerinduanku saat hujan
Ketika tiap iringan tetes air hujan membawaku kembali dalam waktu
Jauh dan semakin jauh dalam masa laluku

Aku suka hujan...
Dan membiarkan diriku...jiwaku...hatiku...ikut hanyut bersamanya

when 'Hope' does come....

Beberapa waktu belakangan ini gue selalu lebih banyak menyendiri, merenung, melamun dan akhirnya menyadari terkadang ketika gue berbicara ke diri gue sendiri....ada sebuah suara yang menyahut, bukan menjawab, melainkan mengulang kembali kata2 gue, setiap keluhan, umpatan, pertanyaan. Suara ini datang dari dalam diri gue, bukan dari hati ataupun kepala gue, dengan suara yang lebih lantang, kecil dan riang.

Lalu ketika pada sekian kalinya suara ini berbunyi mengikuti, gue menutup mata dan mencari si empunya suara. Dan akhirnya gue temukan dia disana, di salah satu sudut dari sebuah ruangan kecil yang masih tersisa di dalam diri gue. Duduk jongkok sambil memeluk kedua kaki nya yang terlipat di hadapannya, dengan tubuh yang begitu mungil dan tampak lincah, mata yang lebar dan makin membesar ketika mendapati gue menatap dia disana. Dia tersenyum....dan bilang, "There you are..."

ME : Who are you?

HOPE : I'm the one you've been looking and waiting for....I guess I'm supposed to be the only candle that still lights up when everything gets dark...

Gue cuma bisa diam...secercah harapan yang kehadirannya tidak membuat gue merasakan apa2, tidak seperti yang gue bayangkan akan bisa gue dapat jika akhirnya dia datang. Gue berbalik badan dan dia menghentikan gue...

HOPE : Hey, where're you going?

ME : Come....I need to show you something

Anak kecil itu bangkit dengan muka yang begitu cerah seakan ruangan gelap itu menjadi terang benderang dan dia pun melangkah riang mengikuti gue, sambil setengah menari di tiap langkahnya dan bersenandung riang seakan gue mau mengajak dia piknik ke taman bermain.
Kami tinggalkan ruang kecil itu, menuju ke ruangan lain dalam diri gue, dimana sahabat gue, Heart, masih tertidur lelap dalam istirahatnya.
Gue berhenti gak jauh dari tempat tidur sahabat gue, sementara si anak kecil yang sedari tadi mengikuti gue dengan riang kini terdiam dan berdiri menempel di balik punggung gue, menatap sahabat gue yang sedang tidur lelap penuh luka dan sakit dengan matanya yang lebar.

Mind bangkit dari duduknya ketika menyadari kehadiran kami, menatap Hope dengan tatapan dinginnya yang seolah bilang, "Oh....it's you....". Gue melangkah mendekati Heart, meraih tangannya dan Hope mengikuti. Tanpa aba2 dia langsung duduk di bangku tempat Mind semula menemani rekannya lalu dengan lembut meraih tangan Heart yang lemah. Matanya begitu antusias, wajahnya begitu cerah. Dan tampak wajah Heart seketika melembut, seolah lebih tenang.

ME : Can I trust you?

HOPE : (tersenyum) Why shouldn't you trust me?

ME : Because everytime I accept you, trust you and put all my prayers and dreams to you....you always walk off from me and leave me behind, empty and dissapointed. That's what happened to him....you walked off, and he got hurt. We got hurt....too painful...

HOPE : (menoleh ke arah gue) Let me stay a bit while, and later on when you leave you can look back to see me to know that I'm staying...

HOPE : I'll cure him....and make you trust me again...

ME : Don't promise me anything...just do it...

Dan gue pun kembali meninggalkan Heart beristirahat dan tertidur...kembali sendiri, menunggu sampai dia siap untuk terbangun lagi...

...bahagia itu apa ?

Sebuah kalimat pertanyaan yang seringkali menjadi topik utama obrolan gue dan teman2 dekat gue. Ketika cobaan hidup begitu beragam, ketika tempaan atas pikiran dan hati begitu membebani dan akhirnya mendorong otak dan jiwa untuk terkadang lebih sering menghela nafas pada tiap sudut hal dan peristiwa hidup....
Sebuah kalimat pertanyaan yang biasa nya ketika dilontarkan di antara kami atas satu sama lain seringkali memancing dan mengundang berbagai jawaban yang selalu saja berbeda-beda, atau bahkan justru menghasilkan pertanyaan2 baru dan percakapan yang unik dan selalu saja menjadi ciri khas orang2 idealis seperti gue dan teman2 yang selalu menjadi telinga dan otak kiri gue...

"Jika senang itu vodka, maka bahagia itu apa?" (Dika)

"Bahagia itu seperti gulali, terasa begitu manis, begitu lembut tapi bisa hilang dalam sekejap dalam keluman lidah dan mengundang rasa gatal dan sakit di tenggorokan di esok hari nya" (Dee)

"Bahagia itu ilusi sesaat yang menerbangkan kita setinggi langit dan menghempaskan kita dengan kencang seperti orang membuang ludah" (Ray)

"Bahagia itu datang dan pergi..." (Tieh)

"Bahagia itu seimbang dan juga paralel dengan rasa sakit" (Seth)

"Kenapa manusia selalu mencari kebahagiaan?" (Mey)

"Kebahagiaan itu awal dan juga akhir....bahagia adalah rasa sakit itu sendiri" (Aryo)

Apa itu bahagia....?Dan kenapa kita selalu mengejar kebahagiaan ketika bahagia itu menakutkan? Elizabeth Gillbert bilang, bahwa terkadang kita mencari sesuatu yang sebenarnya sudah kita miliki....I am here, I am happy...still we crave for more?

Bahagia itu seharusnya adalah saat kita berhenti menangis....ketika tiap tetes air mata muncul akibat torehan luka yang ada di dalam hati...

oh,my...


Hasil dari kecelakaan motor tempo hari (Kamis, 05 Nov 09)
Luka dan keseleo di tangan kiri, benar2 gak kondusif untuk seseorang yang melakukan 75% aktifitas sehari2 dengan tangan kiri...

ramalan horoskop hari ini (021109)

Jujur...
Gue emang orang yang cukup 'superstitious', cukup percaya dengan hal2 gaib atau ramalan2 walaupun gak percaya secara utuh dan menjadikannya patokan hidup or so whatever. Cuma sekedar panduan buat gue aja sih, tapi jadinya tiap hari gue rajin ngecek ramalan horoskop di Facebook atau gue gelar kartu2 remmy atau Tarot untuk sedikit memperingatkan diri soal apapun yang mau gue jalani hari itu. Biasa nya ramalan2 itu jadi sedikit masuk akal karena entah kenapa selalu tepat dengan apa yg sedang gue hadapi (untuk bukti baca lah beberapa cerita gue sebelum ini yang menyangkut 'ramalan', atau coba sekali2 sini gue ramalin hehehe)

Satu contoh...ramalan horoskop gue pagi ini di Facebook bilang :
"Dita,
Romantic energies return to your chart, and while friends are supportive, family members may not be too happy about your lifestyle or choice of partner. Rather than worrying about pleasing someone who may be impossible to please, stay focused on your own desires and needs."


Respon gue : "...exactly!!thank you for answering my questions!"

...seandainya hanya dengan menutup mata aku bisa menghilang...

Melambung
Kini aku berlari lepas dari
Tenang lama yang mengikat lagu lama yang berputar
Melambung
Kini aku melaju pergi jauh
Terbawa arus yang kencang tak ingat wajah yang keji

Bayang-bayang selalu mengikuti
walau tak mungkin menerkam
Kejar-kejar tak akan tertangkap diri melintasi rasa takut lagi
Dan andai kau ubah jarak ku tak kan kembali
Dan jika maapmu tiba ku tak kan kembali

Melambung
Kini bunga bersemi lagi
tanpa ada bayang bersuara lintasi bintang kejora
Melambung
Daku kian menari riang jauh
Hilangkan duka melambai bayang-bayang tak bersisa
(Langkah Peri - Cherry Bombshell)



aku bukan peri
gak bisa terbang tinggi
aku cuma bisa berlari....

song of the day p.8.

gue beberapa waktu ini berusaha membenahi hari2 gue...
hidup gue...
hati gue...
dan gue terus-terusan gagal.
ketika gue terus mundur dari tiap peluang yang muncul untuk memulai jalan gue yang baru tanpa kamu...

dan hari itu...
ketika gue sedang memaki-maki kamu...
menyampaikan amarah dan benci yang memenuhi hati dan pikiran gue selama beberapa bulan ini tanpa kamu...
tepat ketika gue menyelesaikan sebuah surat pendek elektronik penuh kata-kata kasar dan sumpah serapah gue untuk kamu...
ketika gue dikuasai secara penuh oleh kebencian...
tepat ketika gue memijat kotak perintah 'SEND'...
THIS SONG got played on the radio.

dengan penuh keajaiban musik ini mengalun...
seakan berupa teguran lembut dari Tuhan.

I got the call today, I didn't wanna hear
But I knew that it would come
An old true friend of ours was talkin' on the phone
She said you found someone
And I thought of all the bad luck,
And all the struggles we went through
How I lost me and you lost you
What are these voices outside love's open door
Make us throw off our contentment
And beg for something more?
I've been learning to live without you now
But I miss you sometimes
The more I know, the less I understand
All the things I thought I knew, I'm learning them again
I've been tryin' to get down to the Heart of the Matter
But my will gets weak
And my thoughts seem to scatter
But I think it's about forgiveness
Forgiveness
Even if, even if you don't love me anymore
These times are so uncertain
There's a yearning undefined
And people filled with rage
We all need a little tenderness
How can love survive in such a graceless age
And the trust and self-assurance that lead to happiness
They're the very things we kill, I guess
Pride and competition cannot fill these empty arms
And the work they put between us,
You know it doesn't keep us warm
I've been trying to live without you now
But I miss you, baby
The more I know, the less I understand
And all the things I thought I figured out, I have to learn again
I've been tryin' to get down to the Heart of the Matter
But my will gets weak
And my heart is so shattered
But I think it's about forgiveness
Forgiveness
Even if, even if you don't love me anymore
All the people in your life who've come and gone
They let you down, you know they hurt your pride
Better put it all behind you; cause life goes on
You keep carrin' that anger, it'll eat you up inside
I wanna be happily everafter
And my heart is so shattered
But I know it's about forgiveness
Forgiveness
Even if, even if you don't love me anymore
I've been tryin' to get down to the Heart of the Matter
Because the flesh will get weak
And the ashes will scatter
So I'm thinkin' about forgiveness
Forgiveness
Even if you don't love me anymore
Even if you don't love me anymore

(The Heart of The Matter by India Arie)



"I wanna be happily everafter"
is it really time to forgive you...?



(click on the title of the song!)

(hanya) dua sisi (?)

...there's always two sides of a story...

selalu ada dua sisi dalam sebuah cerita
selalu ada dua bagian dari setiap masalah dan kita selalu mengenalnya sebagai 'betul' dan 'salah' atau 'baik' dan 'buruk'
selalu ada dua sisi di setiap bagian hal
seperti sebuah koin yang mempunyai sisi depan dan sisi belakang
atau seperti ketika cahaya menciptakan sisi terang dan sisi gelap
atau seperti tubuh manusia yang memiliki sisi muka dan sisi punggung

setiap orang, kita, selalu berada di satu sisi.....melihat, menatap, mendengar segala hal hanya dari satu sisi.
dari sisi yang tampak oleh pandangan mata, kemudian menilai semuanya dengan hanya satu sisi nilai, hanya 'baik' atau 'buruk' dan hanya 'benar' atau 'salah'...memihak satu sisi...
kita lebih sering melihat bayangan kita di cermin dari sisi muka
kita lebih suka berada di sisi yang terang dalam sebuah ruangan

kita selalu lupa bahwa selalu ada sisi yang ketiga...
sebuah koin selalu punya sisi 'antara' yang tercipta dari penebalan
sebuah ruang akan menerima cahaya dengan 'remang-remang'
tangan manusia tidak terletak di dada ataupun di punggung, dan begitu pun dengan hati, jantung dan otak kita yang dilindungi dengan aman di antara kedua sisi tubuh kita

kenapa kita tidak pernah mencari sisi yang ketiga itu dan memilih untuk berada di sisi itu
...di sisi 'antara', di sisi 'remang-remang', di tengah, di area dimana jantung, hati dan otak kita berada...
kenapa kita tidak pernah berdiri dimana kita bisa menatap, melihat, mendengar, menerima, dan menilai kedua sisi yang berbeda dengan seimbang ?



...every beginning has its own ends,
but every end shall opens a door to a new beginning...

[deewardani, 151009]



Libra



The Scales


Modality: Cardinal
Element: Air
Ruler: Venus
Season: Fall
7th Sign of Zodiac

Metal: Copper
Stone: Diamond, Quartz, Marble
Color: Pastel Green
Anatomy:
Kidneys

Keywords: just, sociable, refined, accommodating, kind, fair, diplomatic, likable, indecisive, respectful, artistic

Comparison with the Libra symbol, the Balance:

Libra the Scales BalanceA balance weighs and measures; and so do Libra natives. Librans seek equality, harmony, and balance. The scales are also a symbol of justice.

Libra's symbol is the only symbol in the zodiac that is inanimate (it is not represented by an animal or person).

Where is Libra in your chart? This is the area in life where you strive for balance and equilibrium. If this part of your life seems unbalanced, you seek to change that. It is in this sphere of your life that you strive to be fair and just.

The glyph, or symbol, of Libra represents the setting sun. It also resembles an "equal" sign, though it more accurately reflects an "approximately equal to" symbol. Again, Libra's drive to compare and balance is represented in its glyph.

Sun in Libra


Libra natives are generally thought to be sociable, somewhat intellectual souls. They have an almost innocent way about them that makes them very approachable. Generally quite eager to cooperate, Librans spend a lot of their time trying not to rock the boat.

In theory, Libras are peace-loving. In practice, they can quietly stir up all sorts of trouble with their ways. Because Libra enjoys balance in their lives, they seek the middle ground. In the process, they may end up trying to be everything to everyone. This is where their reputation for untruthfulness comes from. Generally, their untruths spring from a true desire for peace and fairness--although they may not be comfortable with direct and malicious trickery, they feel totally justified when they lie in order to avoid making waves. Peace at any price! In this sense, they seem harmless. But, what can result is quite a ruckus! People involved with Libras may crib about their lack of directness and their apparent inability to take a stand. Librans are experts at avoiding being the one to blame. When confronted, they'll (calmly and reasonably) say, "What, me? No, I just want peace."

"On the fence", "middle ground", "middle road" -- these are all expressions that we can safely associate with Libra.

Some more powerful signs may consider Libra a little on the weak side. This is all a matter of opinion, however! Without Libra, life simply wouldn't be as fair.

Librans are known for comparing and thinking in relative terms, instead of in absolutes. This weekend is not just a good weekend, it's better than last weekend. These people are always looking for the "best" way or the "right" way to live. Harmony is the ultimate goal, but their idealism and high expectations can mean plenty of discontent. Since life presents all of us with an extraordinary amount of choices, if Libra doesn't learn to live in the moment at least some of the time, they'll be in a constant state of unrest.

Society needs rules, and these rules attempt to bring justice, equality, and fairness. On an individual level, Libra represents these laws of civilization. Libra comes across as very civilized and rather refined.

Some Famous people with Sun in Libra: e.e. Cummings (Sun and Venus in Libra), Matt Damon (Sun and Mercury in Libra), Zac Efron (Sun and Mars in Libra), Eminem (Sun, Venus, and Mars in Libra), Sarah Ferguson (Sun and Mars in Libra), F. Scott Fitzgerald (Sun, Mercury, and Venus in Libra), Angela Lansbury (Sun, Moon, Mercury, and Mars in Libra), Avril Lavigne, John Lennon (Sun and Mars in Libra), Heather Locklear (Sun, Mercury, and Mars in Libra), Emily Post (Authority on etiquette - Sun, Moon, and Mercury in Libra), Kelly Preston (Sun and Mercury in Libra), Christopher Reeve (Sun and Mercury in Libra), Susan Sarandon (Sun and Mercury in Libra), Alicia Silverstone (Sun and Mars in Libra), Bruce Springsteen (Sun, Moon, and Mercury in Libra), Jean-Claude Van Damme (Sun and Ascendant in Libra), Kate Winslet (Sun, Moon, and Mercury in Libra), Yo Yo Ma (Sun, Mercury, and Venus in Libra), Catherine Zeta-Jones (Sun and Mercury in Libra)

Moon in Libra


Moon in Libra people have a strong need for partnership. Without someone to share their lives with, they feel utterly incomplete. This is why many people with this position get involved in marriages or living-together arrangements quite young.

Because this drive for harmony, peace, and sharing is so powerful, Lunar Librans are apt to do a lot of conceding. They are sympathetic and concerned for others, enjoy socializing, and revel in a good debate. Mental rapport with others is especially important to them.

Lunar Librans feel safe and secure when they are in a partnership. These are the people who seem to always need to have someone tag along with them wherever they go -- even if it is to the corner store. They find strength and reinforcement in and through others.

Both men and women with this position are often quite charming. They can be very attractive to be around, and are often given to flirtatiousness. Rarely directly aggressive, these people win your heart with their gentle and refined ways.

Moon in Libra natives simply can't help but see flaws in their environment and their relationships. In fact, anything out of whack will bother them until it's fixed. Although diplomatic with acquaintances, when Moon in Libra natives argue with their long-standing partners, they rarely let up until they win. And, winning an argument is a Libran specialty--in fact, they may not even believe what they are saying, but will adopt all kinds of ideas just to get the last word. Living with Lunar Librans can sometimes feel like you are on trial, and Libra is the expert lawyer. Sometimes, though, Libra is defending you and supporting your point of view.

Lunar Librans' idealistic outlook and constant striving for the best, most harmonious lifestyle can lead to much discontent. Looking for that one (elusive) perfect way to lead their lives can detract from enjoyment of the moment.

Some Famous people with Moon in Libra: Alec Baldwin, Elizabeth Barrett Browning, George Bush Jr., Nicolas Cage, Geena Davis, Leonardo Di Caprio (Moon, Mercury, and Ascendant in Libra), Emily Dickinson (poet), Walt Disney, Angela Lansbury (Sun, Moon, Mercury, and Mars in Libra), D.H. Lawrence (Moon and Venus in Libra), Emily Post (Authority on etiquette - Sun, Moon, and Mercury in Libra), Christian Slater, Bruce Springsteen (Sun, Moon, and Mercury in Libra), Pete Wentz, Vanna White, Kate Winslet (Sun, Moon, and Mercury in Libra)

Mercury in Libra


Libra communicators come across as very pleasing. Diplomacy comes naturally to these natives. At the very least, they take many pains to be diplomatic. Whether they succeed or not depends on their audience--but more on that later.

Mercury in Libra people long for equality in the intellectual world. They view mental affinity as one of the most important themes in any relationship they have. If they are not getting it (and many do not), they should look within themselves for answers. Perhaps they are trying too hard to score intellectual points with their partners instead of truly listening to what they are saying. Mercury in Libra attempts always to be fair in any discussion, but to more personal communicators, Libra's constant comparisons can, in effect, seem unfair! Libra can go off on so many tangents, and offer excessive disclaimers for any opinion presented, that they end up all over the place.

If you think Virgo is critical and a perfectionist, spend some time with a Mercury in Libra person (and many of them have Virgo Suns too). They can't quite help themselves. But because they always aim to be kind and fair, they employ tact to get their message across. Mercury in Libra comes across in an unassuming manner, and handles people with care. When they find fault with others, they express it gently, consciously tending to others' comfort levels. One accountant I know whose Mercury is in Libra feels she instinctively hones in on imbalances in her work. When her co-worker was struggling with "balancing the books", this lady immediately saw her co-worker's oversight. Instead of simply pointing it out and risking embarrassing him, she pointed to the general area of the mistake and said, "perhaps the problem is somewhere here?" This way, she stayed out of trouble, and no one had to feel uncomfortable.

Mercury in Libra looks for compromise. Middle ground is constantly sought. In fact, they are extraordinarily uncomfortable with extremes of opinion! This makes them excellent counselors and go-betweens, but it also gives rise to plenty of indecision in their personal lives. In their desire to find the best, fairest, most just choice, they can swing from a pro to a con, and back to a pro again--but we can't forget another "con" just to balance the last "pro". It can be dizzying for others to observe! They simply can't help but see the other side. This maddening characteristic leads to a strange paradox -- they can end up seemingly in capable of giving a compliment without a "but". After all, complimenting you is essentially drawing a conclusion, or forming an opinion. This is a paradox because Libra is charming, but give them a little time with something, and they will have a hard time arriving at a totally good (or totally bad) conclusion.

Their ability to think in the abstract gives them a good measure of objectivity. These people have a subtle intelligence. Their thoughts are generally dominated by relative thinking--they simply can't seem to evaluate their environment without comparing one thing with an other. This trait contributes to refined tastes.

Mercury in Libra is generally good at making connections with others, but remember that Libra can be a lazy sign--and for Mercury in Libra natives, this means mental laziness. This can prevent them from following up and maintaining the connections they've made.

Mercury in Libra hates to be thought of as the bad guy (or gal), and can end up trying to make too many people happy.

Mercury in Libra often has to turn to others for opinions when making a decision. The maddening part of it is this: Give these people an answer to their question, and they'll probably take the other side. For example, if they are deciding between two different restaurants, and you give them an answer, they are almost sure to suddenly see the other restaurant's merits. These natives play devil's advocate far too often. Many times they don't even truly believe the side they have taken--they are simply engaging in an intellectual argument. Mercury in Libra would be wise to look inside themselves to do a check on what they really feel every now and again. They can get so caught up in trying to win an argument and correcting the (perceived) biases in others' beliefs and actions that they totally lose sight of what really matters to them.

Favorite expression: "On the other hand..."; "But then again..."

Some Famous people with Mercury in Libra: Leonardo Di Caprio (Moon, Mercury, and Ascendant in Libra), F. Scott Fitzgerald (Sun, Mercury, and Venus in Libra), Richard Gere (Mercury and Venus in Libra), Stephen King (Mercury and Venus in Libra), Angela Lansbury (Sun, Moon, Mercury, and Mars in Libra), Heather Locklear, Emily Post (Authority on etiquette - Sun, Moon, and Mercury in Libra), Kelly Preston, Christopher Reeve, Tim Robbins (Sun and Venus in Libra), Susan Sarandon (Sun and Mercury in Libra), Bruce Springsteen (Sun, Moon, and Mercury in Libra), Kate Winslet (Sun, Moon, and Mercury in Libra), Yo Yo Ma (Sun, Mercury, and Venus in Libra), Catherine Zeta-Jones (Sun and Mercury in Libra)

Venus in Libra


Venus in Libra people will try to impress you with their kindness, evenhandedness, and willingness to make your relationship work. They have a polished manner in love, which sometimes makes them appear insincere or superficial. They are gentle lovers who hate to be offended. They are threatened by bad manners and direct or abrasive expression of feelings. They not only prefer to choose the middle road, they seek the middle ground in their relationships. You can expect to be treated fairly, and you may be turned on by Venus in Libra's willingness to concede and adjust their lives to fully accommodate you.

Venus in Libra men and women have idealized images of their relationships, even to the point where the relationship becomes bigger than life, taking on a life of its own. They can become quietly resentful if they feel they are being taken advantage of -- and they make it easy for more aggressive types to bully them around.

Pleasing Venus in Libra involves treating them kindly and fairly. They love to share everything with you, so let them. Foreplay for them can be mental -- they love to communicate with you about the relationship. Sharing turns them on, and tactless or uncouth behavior is a turn-off. Although they seem to put up with a lot, be fair with them. Over time, imbalance in their relationship is sure to make them unhappy, and when it comes to this, they may try to even the score in subtle, roundabout ways. Don't let it come to that, and you will be rewarded with a lover who puts themselves in your shoes and treats you exactly how they would like to be treated.

Some Famous people with Venus in Libra: Lisa Bonet, e.e. Cummings, Eminem (Venus conjunct Mars in Libra), Gloria Estefan, F. Scott Fitzgerald (Sun, Mercury, and Venus in Libra), Calista Flockhart, Richard Gere (Mercury and Venus in Libra), Stephen King (Mercury and Venus in Libra), D.H. Lawrence (Moon and Venus in Libra), Yo Yo Ma (Sun, Mercury, and Venus in Libra)

Mars in Libra


Mars in Libra natives often reflect about things before they act. Decisiveness is not their strong point, but they do, eventually, get things done. Many people with this position procrastinate, generally because they feel the need to weigh all of the alternatives before taking action.

Life isn't always fair, but Mars in Libra will seldom accept this notion. These natives can easily get caught up in defending themselves and others. Although their overall goal is to live peacefully, they stir others up with their desire to balance everything. Still, they always play innocent when they are challenged, and can generally charm the birds out of the trees to win your favor. Passive-aggressiveness is practically the hallmark of this position. They don't want to look like they are ever being mean or unfair, but aggression has to go somewhere! Too often, this results in sneaky behavior and subterfuge. On the other hand, some Mars in Libra people turn the Mars energy into action, and they fight for Libran justice and fairness in the world.

On the up side, Mars in Libra people are adept at predicting when problems and discord will occur well in advance. They know how to compromise and are excellent at conflict management. (See also Mars in Libra Sexuality).

Some Famous people with Mars in Libra: Billy Ray Cyprus, Zac Efron (Sun and Mars in Libra), Eminem, Sarah Ferguson (Fergie), Brendan Frasier, Whitney Houston, Nicole Kidman, Angela Lansbury (Sun, Moon, Mercury, and Mars in Libra), John Lennon (Sun and Mars in Libra), Heather Locklear, Prince William, Sinead O'Connor, Robert Plant, Alicia Silverstone (Sun and Mars in Libra)

Libra Ascendant


Everybody seems to like Libra Ascendant natives. They just come across as nice, pleasant, and fair. Look a little closer at their lives, and these nice people may have had quite a few problems in their relationships. Some of them have had a string of relationships, and it can be hard to imagine why! These natives attract others to them effortlessly. Besides, they simply don't know what to do with themselves without a significant other.

Libra rising generally appear to be smoothing everything over. They have charming smiles, a gentle approach with others, and an easygoing image. Even if they were not endowed with good looks, they are attractive. Most pay a lot of attention to their personal appearance -- the colors they wear, their hair, the way they walk.

Libra rising people can be enormously persuasive, although they will almost always use a "soft sell" approach when they want to win others over, which is all of the time! A tendency to pass the buck and keep up that "nice guy/gal" image are their worst qualities. However, they can make excellent mediators and will generally be the first to accommodate you.

Libra rising natives are usually attracted to competent, active partners. Their relationships are often characterized by bickering or competitiveness until they learn to drop their sweet image once in a while and to stop blaming their partners for everything that goes wrong. More on Libra Rising.

Some Famous People with a Libra Ascendant: Jennifer Aniston, Britney Spears, Jon Bon Jovi, Leonardo DiCaprio, Neil Diamond, Shari Lewis, Suzanne Somers, Erich Segal, Paula Abdul, Jean-Claude Van Damme, and Anne Heche are celebrity examples of the Ascendant in Libra. Also, Freddie Prinze Jr. has a Libra Ascendant with Pluto rising.



Hehehe...maaf lagi2 iseng, hasil browsing soal zodiak gw...Libra...
klo penasaran pengen cari jg, buka di : http://www.cafeastrology.com/

What has been said about being born on October 14

Iseng-iseng browsing di Google dan nemuin ini...

Personality Profile for People Born on October 14

The following descriptions reveal some of the characteristics of people who share a birthday—those who are born on October 14th of any year—based on various methods used in Astrology and Numerology. Both Astrology and Numerology reveal much more depth when a birth year, and in the case of the former, a birth time and place are included.

The Astrology & Numerology of your Birthday

Your Sun is in Libra in the Gemini decanate.

The ruler of your Sun is Venus. Venus bestows a charming, sometimes indulgent nature, with a love of comfort and peace.

Secondary rulers of your decanate and quadrant signs are Mercury and Mars. Mercury adds an analytical, intelligent, and communicative side to your nature, and Mars adds spunk and assertiveness.

Your Personality Profile:
You have a great interest in, and eye for, form and structure. You would make a good architect, interior decorator, designer, or any profession that combines art and structure. You are highly intelligent, with strong “right brain” and “left brain” skills. You have a mischievous, almost childlike side to you, and your creativity is potent. You make success look easy, but the truth is, you are very willing to work hard for it.
intelligent – hard-working – determined

Born Today

Ralph Lauren, born October 14, 1939 Fashion designer.

e. e. cummings born October 14, 1894
Poet and humorist., famous for his play on words.

Thomas Dolby, born October 14, 1958 Singer,
songwriter. “She Blinded Me with Science”.

Usher, born October 14, 1978 Singer,
songwriter.


Your Sun Sign

Libra the Scales

Libra the Scales

Libra is fair-minded, socially aware, and likable. Uncomfortable with anything that throws things out of balance, Libra aims towards harmony and equality. Decisions are often hard to make, and when there are too many of them to make, they can feel drained. Oftentimes they’ll procrastinate so they don’t have to settle on a solution or answer. This is because Libra always sees both sides to any situation. Partnerships are extremely important to Libra–Librans don’t like to go it alone. For the most part, Libra is accommodating and concerned about keeping the peace.

Libra, the scales: Planet: Venus; Element: Air; Quality: Cardinal; Color: pink or green; Day: Friday; Stone: Opal; Part of Body Ruled: adrenal glands, kidneys; Motto: I weigh; Energy: Yang

Fixed Star(s) Near Your Sun:

Sun Conjunct Foramen

This fixed star has a Saturn/Jupiter influence, endowing you with dignity and
usefulness. You are ambitious and quite practical and your business mind is
sound.

Progressed Sun: Turning Points in the Life

We carry our Sun sign with us throughout our entire lives. If I’m a Libra, I’ll always be a Libra. However, in secondary progressions, the Sun “progresses” in a symbolic sense through our natal Sun sign, and then beyond it to subsequent signs. Secondary progressions are “a day for a year”, and because the Sun moves just under one degree per day, our Sun symbolically progresses just short of one degree every year of our lives. Because there are 30 degrees for every sign, if I were born in the latter days of a Libra Sun, my Sun would progress to the sign of Scorpio in my early childhood, and to the sign of Sagittarius in my early to mid-30’s. If I were born near the beginning of a Libra Sun, however, my progressed Sun would enter Scorpio close to my 30th birthday, and to Sagittarius in my late 50’s. The changeover of signs marks a critical turning point in a person’s life. At the very end of a sign (just before changing signs), individuals may make life-changing, impulsive decisions.

Your progressed Sun enters Scorpio at age 9. The ages of 8 to 10 mark a critical turning point in the development of your personality. Circumstances are such that you develop a slightly thicker skin. You become more passionate and have less of a need to rely on others for support, and your power to make decisions improves.

Your progressed Sun enters Sagittarius at age 39. The ages of 38 to 40 mark a critical turning point in the development of your personality. After some sort of crisis of consciousness, and perhaps elimination of circumstances that have been limiting your growth, you begin to feel lighter, more free, and decidedly more outgoing. Your desire to learn increases, and your sense of humor is enriched.


Degree Meanings of your Sun:

21 Scorpio

Sabian Symbol:

Sabian symbols present imagery associated with the degree of your Sun in Libra. Either of the following may apply, depending on the exact degree of your Sun:

If Sun is 20-21 degrees Libra:

“A Sunday Crowd Enjoying The Beach”

If Sun is 21-22 degrees Libra:

“A Child Giving Birds A Drink At A Fountain”

Harmonic Degree Meaning:

The following is the degree meaning of your Sun (21 degrees Libra) based on harmonic sign influences.

“Mature, sober, reflective disposition. Intelligent. Inclined towards academic or business pursuits. Interested in wide-ranging ideas, communications, and travel.”

Numerology of October 14

You were born on the 14th day, which reduces to a 5. Your need for change and intellectual stimulation is strong, and you would be best in a career that allows you the freedom to make some of your own decisions and schedules. Factoring in the 10th month of October, you are a number 6. With Mercury and Venus strong on the day of your birth, you have refined tastes, and plenty of creativity to draw upon. Factoring in your birth year gives you your Birth Path Number—a highly personal number for you.

Birthday Forecast for You


2009
is a Number Eight year for you. Ruled by Saturn. This is a year of power and accomplishment. Actively seeking to expand, taking educated risks, and moving forward are highlighted. This is a year of opportunity, particularly in the material and business world, and opportunities need to be seized. It’s generally not a year to find a new love partner, simply because the focus is on the material world and your place in the world. This is a problem-solving year in which you can expect real, tangible results. Advice – take action, plan ahead, seize opportunities.

You Are Drawn to People Born on…

Easy, subtle attraction and harmony: You don’t feel an irresistible pull towards each other, but over time, appreciate the peace you have between you. These people are good for you, although they might not challenge you to grow.

February 5-15, June 7-17, August 10-17, December 10-17


On-again, off-again attraction. This is a complex connection, and you make an odd yet interested couple.

March 10-14, May 10-14, September 12-16, November 12-16


A mysterious attraction that can be very romantic…or completely platonic! This is a spiritual connection that has a magical quality to it.

January 23-27, June 27-July 1, August 20-24, December 2-6


Opposites attract. Push me, pull me. You could complement each other well if you allow yourselves to learn from each other, or you could actively war against each other.

April 6-16


Attraction of the soul; challenging, intense, rich, and binding.

September 1-5, November 22-26


Powerful, tumultuous attraction–you are aware of the distinct differences between you, but may be drawn to each other because of the simultaneous awareness of a need and a lack. Either the relationship is ongoing and obviously tumultuous and of a “love-hate” nature, or it flows well until it breaks unexpectedly.

January 7-17, February 23-27, May 26-30, July 8-18, August 27-31, October 9-19, November 27-December
1


Creative, communicative, inspiring, and spiritually rewarding connections.

March 4-8, May 16-20, July 30-August 3, December 23-27

In the Cards…

Today’s playing cards are based on an ancient system similar to the Tarot. Each birthday of the year is associated with a main playing card, the Birth Card, and each tells its own story.
The card associated with your birthday is the Eight of Clubs. Not easily swayed by the opinions of those around you, you possess strong mental powers. You are able to achieve pretty much anything you set out to do. You can also be quite stubborn! However, you are also quite friendly and likable. Your love card is the Four of Spades, suggesting that you are attracted to people who are down to earth and practical.



Hmm...quite interesting, isn't it? Banyak sifat yang disebut sesuai sama karakter gw, bahkan profesi...I mean, I am an ongoing architect, aren't I?

Tertarik untuk coba ? Buka aja di : http://iftodayisyourbirthday.com/
closing in to the end of the 14th day on the month of October...

tiba2 hari ini gw tersadar betapa indahnya hidup selama seperempat abad yg telah gw jalani....
tiba2 gw merasa bersyukur...
tiba2 gw merasa hidup...

hari ini...
setelah mendapatkan 'the surprise birthday cake' dari keluarga gw tepat tengah malam pertama memasuki tanggal 14 Oktober,
setelah wall Facebook gw dipenuhi dengan berbagai ucapan dan doa dan sekedar senyum dari berbagai banyak orang yang ada dalam hidup gw - baik dalam dunia nyata maupun maya, baik mereka yang pernah bertatap muka ataupun yang hanya mengirimkan suara -
setelah sms dari orang terkasih yang telah lama mengucapkan 'selamat tinggal'...
gw makin bersyukur...

dan di hari peringatan lahirnya seorang Dee ke dunia ini,
gw ingin berterima kasih kepada semua orang yang pernah ada dalam hidup gw...karena tiap rasa sayang, tiap persembahan hidup, tiap rasa sakit yang kalian hidangkan di atas nampan perak dalam meja kehidupan gw ternyata memang membentuk gw menjadi diri gw yang sekarang ini

gw telah memasuki usia yang konon selalu mendapat pengakuan dari orang banyak sebagai 'usia dewasa'
tapi gw mengakui...meski jalan hidup gw telah jauh dan berliku dan gw telah banyak mengalami hal dari yang lazim maupun yang mungkin di luar batas ekspektasi manusia biasa yang seusia gw...gw, Dee, yang saat ini menulis kata2 ini belum lah menjadi seorang manusia yang dewasa

gw masih dalam proses untuk terus berkembang dan tumbuh
jalan gw masih panjang....proses pendewasaan gw bermulai dari sini...
mulai dengan berakhirnya hari ini, tanggal 14 Oktober 2009, gw akan menatap dan menerima dan merasakan hidup dengan cara yang sangat berbeda

kata2 terakhir gw...?
sebuah kalimat yang terucapkan ketika gw meniup lilin2 di atas kue coklat yang disodorkan keluarga gw nyaris 24 jam yang lalu...

"terimakasih,Tuhan atas kesempatan hidup yg telah Kau berikan,atas segala keindahan dan pelajaran hidup yg Kau tunjukan dan ajarkan,serta untuk semua org yg hadir dlm hidupku dr dulu hingga detik ini.mohon ijinkan hamba terus melangkah dan menemukan berbagai macam keindahan dan pelajaran hidup yang lain.Amiinn...."

Happy Birthday , Dee.... let our journey begins :)

such despair thought...

Nothing's better than realizing that the person you love and care for, and putting effort and energy into, doesnt appreciate you or what you are doing... if they even notice.
so much good is over looked by the fascination with evil things...

Inspirative Quote p.14.

"Dreams are the bright creatures of poem and legend, who sport on earth in the night season, and melt away with the first beam of the sun, which lights grim care and stern reality on their daily pilgrimage through the world."
[Charles Dickens (1812-1870)]

Inspirative Quote p.13.

"Have courage for the great sorrows of life and patience for the small ones; and when you have laboriously accomplished your daily task, go to sleep in peace. God is awake."

[Victor Hugo (1802-1885)]
bbrp waktu blkgan ini hati gw tertidur dan pikiran gw selalu bilang :
"coba bangunin dia...terlalu lama tidur gak akan jadi baik".

sekarang hati gw terbangun dan dia bilang :
"NGEPET!! siapa tadi yang bangunin gw??!"
saya bukan manusia yang suka lupa untuk mengucap maaf
saya bukan manusia yang suka menunggu satu tahun untuk mengucap maaf

tapi ijinkan saya mengucapkan....
Selamat Hari Raya Idul Fitri
mohon maaf lahir batin

semoga hari yang suci ini dipenuhi dengan berkah dan rahmat-Nya...untuk kita semua

amin

song of the day p.7.

I am in awe...and in tears by this song....

video


Oh Maria, come slowly
Come slowly to me

I've been waiting

Patient, patiently


I didn't care but now I can see
That there's a way out

That there's a way out

That there's a way out

That there's a way out

That there's a way out

(Go Slowly by Radiohead)

the dancer

Such an inspiration....

video

amazing...I envy them...
even I can't dance that good...
bravo !


I miss dancing so much...
CJ :
...you never know what you need until you find it...and the next thing I find might be the one that changes everything...
GG :
what would you do when you find it ?
CJ :
sleep... a perfect sleep

(Conversation of Gill Grissom and Cassie james on CSI : 2046 - The Hunger Artist)

song of the day p.6.

video

An incredible song (and video) by Arctic Monkeys
Directed by Richard Ayaode

Trailer Workshop AMI - Ruang Tinggal Dalam Kota

Trailer AMI Ruang Tinggal Dalam Kota from wagionobustami on Vimeo.


"Melalui utopia arsitektur berhenti sebagai proyek rancangan pesanan individual. Ia ingin berpikir “menyempurnakan” masa depan untuk semua. Ia menjadi pemikiran"

(Marco Kusumawijaya, 2009)


Arsitek Muda Indonesia (AMI) dibentuk untuk terus menerus mendobrak stagnansi arsitektur di Indonesia. Dalam rangka memperingati 20 tahun terbentuknya, diadakan Workshop dan Pameran hasil workshop tersebut. Temanya adalah "Ruang Tinggal Dalam Kota". Karena, ruang tinggal adalah kebutuhan hakiki semua orang dan kota telah menjadi habitat lebih dari 50% populasi manusia di muka bumi.

Workshop dan Pameran ini adalah upaya meninjau kembali cara kita menempatkan diri dalam ruang – entah dalam sebuah ruang tinggal yang pribadi, atau dalam kota, atau keduanya. Rumah, dalam arti dan wujudnya yang konvensional, bisa jadi tidak lagi efektif untuk cara kita hidup dan tinggal saat ini. Karena itu, kami memilih menggunakan istilah `ruang tinggal'. Selain untuk membebaskannya dari konotasi rumah – yang dekat sekali dengan landed house, juga untuk membebaskannya dari `wujud'.

Workshop yang telah berlangsung mulai dari akhir bulan Mei ini, kini hampir usai dan hasilnya siap dipamerkan. Mungkin terlalu jauh apabila dari Workshop dan Pameran ini diharapkan dihasilkan solusi-solusi dari masalah ruang tinggal dalam kota. Tapi akan menarik untuk melihat bagaimana hal ini ditelaah dengan pikiran terbuka dan keberanian bereksplorasi. Bukan tidak mungkin ada alternatif-alternatif inspiratif yang bisa jadi pilihan untuk sebuah terobosan dalam mendesain dan menjadi acuan untuk memahami masalah ruang tinggal dalam kota


Workshop AMI 999

Inspirative Quote p.12.

"One word frees us of all the weight and pain of life. That word is love."

Sophocles (496 BC-406 BC)



pernah berdiri di tengah keramaian dan merasa seakan semua lampu tersorot ke dirimu dan semua orang di sekitar menatap ke arahmu, menelanjangimu dengan tatapan mereka, mencibir ketika melihat tatapan matamu yang menatap balik ke mereka dan berbisik2 mengomentari bukan pakaian yang kamu kenakan tapi seluruh struktur tubuh mu?

apa yang kamu lakukan ketika mengalami itu?
salahkah ketika ku menatap balik pada mereka dan menantang 'kesempurnaan' yang mereka banggakan dengan penuh kemunafikan?

jiwa dan tubuhku ini milik ku.dan adalah hak ku tentang apa yang ingin ku lakukan terhadap milik ku.
bukan begitu?

jangan hakimi saya.saya hanya manusia.kalian dan mereka juga sama kan?
sebelum tuntut saya untuk menjadi sempurna
seharusnya 'mereka' menatap diri mereka sendiri dulu di hadapan kaca.dan telanjangi diri mereka sendiri dengan tatapan mereka.

maaf.saya hanya ingin bicara.permisi.

In the end there are three things that last: faith, hope and love; and the greatest of these is love.
sometimes we want something and many times we crave for too many things, but we do nothing
I hate doing nothing
It taste like death

Inspirative Quote p.11.

"After silence, that which comes nearest to expressing the inexpressible is music."
[Aldous Huxley (1894 - 1963), "Music at Night", 1931]

Pameran Workshop AMI - Forum Arsitek Muda Indonesia


Pameran Workshop AMI Ruang Tinggal Dalam Kota

9 – 16 September 2009
pk 09.00 - 21.00

Gallery Komunitas Salihara
Jalan Salihara No. 16
Pasar Minggu – Jakarta Selatan

Arsitek Muda Indonesia (AMI) dibentuk untuk terus menerus mendobrak stagnansi arsitektur di Indonesia. Dalam rangka memperingati 20 tahun terbentuknya, diadakan Workshop dan Pameran hasil workshop tersebut. Temanya adalah “Ruang Tinggal Dalam Kota”. Karena, ruang tinggal adalah kebutuhan hakiki semua orang dan kota telah menjadi habitat lebih dari 50% populasi manusia di muka bumi.

Workshop dan Pameran ini adalah upaya meninjau kembali cara kita menempatkan diri dalam ruang – entah dalam sebuah ruang tinggal yang pribadi, atau dalam kota, atau keduanya. Rumah, dalam arti dan wujudnya yang konvensional, bisa jadi tidak lagi efektif untuk cara kita hidup dan tinggal saat ini. Karena itu, kami memilih menggunakan istilah ‘ruang tinggal’. Selain untuk membebaskannya dari konotasi rumah – yang dekat sekali dengan landed house, juga untuk membebaskannya dari ‘wujud’.

Workshop yang telah berlangsung mulai dari akhir bulan Mei ini, kini hampir usai dan hasilnya siap dipamerkan. Mungkin terlalu jauh apabila dari Workshop dan Pameran ini diharapkan dihasilkan solusi-solusi dari masalah ruang tinggal dalam kota. Tapi akan menarik untuk melihat bagaimana hal ini ditelaah dengan pikiran terbuka dan keberanian bereksplorasi. Bukan tidak mungkin ada alternatif-alternat if inspiratif yang bisa jadi pilihan untuk sebuah terobosan dalam mendesain dan menjadi acuan untuk memahami masalah ruang tinggal dalam kota.

Pameran akan diikuti oleh 14 kelompok yang terlibat dalam workshop Ruang Tinggal Dalam Kota, yang masing-masing akan menampilkan proposalnya:

didedikasikan untuk komuter
ruang. waktu. tinggal
ruang mimpi
mobile house
linear city
metabolisme kota Jakarta
rumah ini tidak untuk dijual
tropical bungalow
kota skala kita
nenek moyangku seorang pelaut
ruang bayangan dalam kota
ruang kembali
bandung, fashion, architecture
black out architecture


Rangkaian acara Pameran :

RABU 9 September 2009
18.00 – Selesai
OPENING CEREMONY

JUM'AT 11 September 2009
19.00 – Selesai
PRESENTASI & REVIEW PAMERAN

RABU 16 September 2009
19.00 – Selesai
PRESENTASI KARYA

dateng yah.....!!